Kis hazánk a tanyák, meg a csárdák világa - legalábbis a közgondolkodás számára. Éppen ezért mindig komoly előítélettel viseltettem mindenféle matyóhímzéses hangulatú, gulasch-piroschka vonalon mozgó helyszín iránt. Bár jelen esetben már eleve jobb belátásra bírt, hogy meghívónk személye - korábbi tapasztalataim alapján - garanciát jelent a minőségi ételekre. Szerencsére most sem kellett csalódnom, mint kiderült.
A helyszínt elsőre nem könnyű megtalálni. Pest felől érkezve, az autópályáról letérve ugyanis az "Új Tanyacsárda" van kitáblázva. Ez viszont pont az ellenkező végén van Lajosmizsének, mint az Öreg, és nem üzemel folyamatosan (de ugyanaz a cég!). Az Öreg Tanyacsárda Lajosmizsét elhagyva az 5-ös úton Kecskemét irányában 1-1,5 perc, az úton jobb oldalt. Parkolni jól lehet, még buszoknak is van hely :-)
Megérkezve az ember rögtön látja a parkoló autókból, hogy itt nem beterelt külföldi túristák megetetéséről van szó. A környékbeli elit luxusterepjárói eligazítanak a hely mivoltát illetően. (Bevallom, még nem láttam élőben Lincoln Continentalt. Bizony abba sok olaj kell... :-) Szóval akárhova azért nem mennek. Természetesen ennek megfelelő az árfekvés is, de valamit valamiért.
Az ételek: természetesen a teljes magyaros választék, de a legújabb konyhai trendeket figyelembe véve. A pogácsa csodálatos, még meleg volt, amikor feltálalták. Egy hosszúlépéssel, kint a teraszon a tavaszi napfényben, kell enné több? A személyzetre nem lehet kifogás, látszik, hogy összeszokott gárda. És ami igen szimpatikusabb: a konyhafőnök, szépen beöltözve, kint a vendégek közt is megjelenik.